Κρέμα με αμάρανθο και χαρουπάλευρο

Κρέμα με αμάρανθο και χαρουπάλευρο

Η συγκεκριμένη κρέμα με αμάρανθο αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου επιλογές για πρωινό αλλά και για βραδινό.

Θεωρώ ότι είναι ένα υπέροχο comfort food καθώς η απαλή υφή της και η γλυκιά γεύση της (χωρίς να περιέχει ίχνος ζάχαρης) μας χαλαρώνει, μας ζεσταίνει και μας αποφορτίζει από μια δύσκολη ημέρα. Αν κρίνω δε από την χαρά που κάνει ο Ιάσωνας κάθε φορά που του την προσφέρω, τότε είναι σίγουρο πως και τα δικά σας μικρά θα την λατρέψουν.

Για τις ευεργετικές ιδιότητες του αμάρανθου μπορείτε να ενημερωθείτε από το αντίστοιχο post μας στο instagram.

Είναι μια επιλογή πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνη τόσο από το γάλα αλλά και λόγω του βουτύρου καρπών. Αυτό το γεγονός, το καθιστά εξίσου ιδανική επιλογή για όσους γυμνάζονται αλλά και ενός πλήρους μεταπροπονητικού γεύματος.

Όλα τα παραπάνω συστατικά μαζί με την μπανάνα μας δίνουν έναν πλήρη διατροφικό συνδυασμό για να παραχθεί η Σεροτονίνη, η ο ορμόνη δηλαδή που μας βοηθά να ελέγχουμε την πείνα μας.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την κρέμα με αμάρανθο

  • 150ml γάλα είτε φυτικό είτε ζωικό
  • 3-4 κουταλιές σούπας αμάρανθο
  • 1 κουταλιά του γλυκού χαρουπάλευρο ή κακάο
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπών ή σπόρων πχ ταχίνι, αμυγδαλοβούτυρο κλπ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σποράκια chia ή λιναρόσπορο σπασμένο
  • ·3-4 ροδέλες μπανάνας

Πώς να φτιάξετε την κρέμα με αμάρανθο

Βράζουμε τον αμάρανθο μαζί με το γάλα (φυτικό ή ζωικό ) μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν η κουζίνα σας φτάνει μέχρι το 9 βάλτε την στο 6.

Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το χαρουπάλευρο ή το κακάο, το ταχίνι και τα σποράκια και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τις ροδέλες μπανάνας ή με όποιο άλλο φρούτο θελουμε και απολαμβάνουμε είτε ζεστό είτε αφήνοντας το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Extra tip

Προσοχή, όσο κρυώνει τόσο η κρέμα θα σφίγγει λόγω της προσθήκης του ταχινιού. Αν την θέλετε ξανά απαλή και κρεμώδη, προσθέστε λίγο γάλα ώστε να επανέλθει στη αρχική μορφή της.

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή