Πιτάκια κουρού με ταχίνι και σοκολάτα

Πιτάκια κουρού με ταχίνι και σοκολάτα

Υλικά για 40 τεμάχια 

  • 1 πακέτο φύλλο  κουρού (κατά προτίμηση αν βρείτε ολικής άλεσης)
  • 20κ.γ. Ταχίνι ολικής αλέσεως
  • 20κ.γ. ταχίνι με κακάο
  • 1 κουβερτούρα 200γρ 73% κακάο
  • 1 μπανανα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φύλλο κουρού με την βοήθεια ενός ποτηριού σε κυκλάκια
  • Γεμίζουμε με 1κγ ταχίνι της επιλογής μας το καθένα και προσθέτουμε είτε ένα τετραγωνακι κουβερτούρα είτε 3-4 κυβάκια μπανάνας ανάλογα τον συνδυασμό που θελουμε να φτιάξουμε
  • Διπλώνουμε τα πιτάκια και κλείνουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πιρουνιού (αν δεν σας κολλάει το φύλλο καλά μπορείτε να βρέξετε τα δάχτυλα σας με λίγο νερό και να ακουμπήσετε περιμετρικά το πιτάκι ώστε να κολλήσει η ζύμη καλύτερα
  •  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

brownies

Πρωτεϊνικό Brownie σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ εκτός από το φιστικοβούτυρο κ τα chips σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολάκι ή σε πλαστικό ιδανικό για φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρουμε με τα chips σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ με 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με το φιστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Flatbread

Πρωτεϊνικό Flatbread

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 5-30 λεπτά στον αέρα. Χωρίζουμε την πίτα σε 2 τμχ. και γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας.

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό και μετά το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με το αλεύρι ζυμώνοντας ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί και

Κύλιση στην κορυφή