Πιτάκια κουρού με ταχίνι και σοκολάτα

Υλικά για 40 τεμάχια 

  • 1 πακέτο φύλλο  κουρού (κατά προτίμηση αν βρείτε ολικής άλεσης)
  • 20κ.γ. Ταχίνι ολικής αλέσεως
  • 20κ.γ. ταχίνι με κακάο
  • 1 κουβερτούρα 200γρ 73% κακάο
  • 1 μπανανα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φύλλο κουρού με την βοήθεια ενός ποτηριού σε κυκλάκια
  • Γεμίζουμε με 1κγ ταχίνι της επιλογής μας το καθένα και προσθέτουμε είτε ένα τετραγωνακι κουβερτούρα είτε 3-4 κυβάκια μπανάνας ανάλογα τον συνδυασμό που θελουμε να φτιάξουμε
  • Διπλώνουμε τα πιτάκια και κλείνουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πιρουνιού (αν δεν σας κολλάει το φύλλο καλά μπορείτε να βρέξετε τα δάχτυλα σας με λίγο νερό και να ακουμπήσετε περιμετρικά το πιτάκι ώστε να κολλήσει η ζύμη καλύτερα
  •  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή