Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και φυτικές ίνες που μας βοηθούν να χορτάσουμε και ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Από την άλλη, το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ουσίας απαραίτητης για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Ταυτόχρονα, έχει πολύ χαμηλά λιπαρά και προσφέρει βιταμίνες όπως Β3, Β6, Β12 κλπ.

Σπανάκι με κοτόπουλο λοιπόν, γεύση και οφέλη σε μια λαχταριστή συνταγή!

Υλικά για 2 μερίδες σπανάκι με κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευσία μανιτάρια 200 γραμμάρια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500ml χυμό ντομάτας

Πώς να φτιάξετε το σπανάκι με κοτόπουλο

Μαραίνω το κρεμμύδι το ξερό, το κρεμμύδι το φρέσκο, τα μανιτάρια και στο τέλος το σκόρδο σε λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα.

Κόβω τα στήθη κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο για να ασπρίσουν και να τα θωρακίσω.

Προσθέτω το σπανάκι (μπορεί να είναι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο ) στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο για να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό για να ξεκινήσει ο βρασμός. Προσθέτω τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.

Μαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν βγάλω το φαγητό από την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Extra tip

Σας άρεσε η συνταγή; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή