Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και φυτικές ίνες που μας βοηθούν να χορτάσουμε και ενισχύουν την υγεία του εντέρου.
Από την άλλη, το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ουσίας απαραίτητης για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Ταυτόχρονα, έχει πολύ χαμηλά λιπαρά και προσφέρει βιταμίνες όπως Β3, Β6, Β12 κλπ.
Σπανάκι με κοτόπουλο λοιπόν, γεύση και οφέλη σε μια λαχταριστή συνταγή!
Υλικά για 2 μερίδες σπανάκι με κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλου
- ½ κιλό σπανάκι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευσία μανιτάρια 200 γραμμάρια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500ml χυμό ντομάτας
Πώς να φτιάξετε το σπανάκι με κοτόπουλο
Μαραίνω το κρεμμύδι το ξερό, το κρεμμύδι το φρέσκο, τα μανιτάρια και στο τέλος το σκόρδο σε λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα.
Κόβω τα στήθη κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο για να ασπρίσουν και να τα θωρακίσω.
Προσθέτω το σπανάκι (μπορεί να είναι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο ) στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο για να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό για να ξεκινήσει ο βρασμός. Προσθέτω τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Μαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν βγάλω το φαγητό από την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Extra tip
Σας άρεσε η συνταγή; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!