Σπανάκι με κοτόπουλο

σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και φυτικές ίνες που μας βοηθούν να χορτάσουμε και ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Από την άλλη, το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ουσίας απαραίτητης για πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Ταυτόχρονα, έχει πολύ χαμηλά λιπαρά και προσφέρει βιταμίνες όπως Β3, Β6, Β12 κλπ.

Σπανάκι με κοτόπουλο λοιπόν, γεύση και οφέλη σε μια λαχταριστή συνταγή!

Υλικά για 2 μερίδες σπανάκι με κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευσία μανιτάρια 200 γραμμάρια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500ml χυμό ντομάτας

Πώς να φτιάξετε το σπανάκι με κοτόπουλο

Μαραίνω το κρεμμύδι το ξερό, το κρεμμύδι το φρέσκο, τα μανιτάρια και στο τέλος το σκόρδο σε λίγο νεράκι σε μια κατσαρόλα.

Κόβω τα στήθη κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο για να ασπρίσουν και να τα θωρακίσω.

Προσθέτω το σπανάκι (μπορεί να είναι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο ) στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο για να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό για να ξεκινήσει ο βρασμός. Προσθέτω τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.

Μαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν βγάλω το φαγητό από την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Extra tip

Σας άρεσε η συνταγή; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι. Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους. Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και

γιαούρτι αμυγδάλου

Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή

vegan τούρτα σοκολάτα

Vegan τούρτα σοκολάτα

Συνταγή για vegan τούρτα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς που θα αγαπήσουν όλοι ανεξαιρέτως τις διατροφικές τους προτιμήσεις! Οι τούρτες είναι ένας κλασικός και αγαπημένος γλυκός πειρασμός που συνοδεύει γιορτές και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αποκλείσει τις τροφές ζωικής προέλευσης από την διατροφή μας; Η ακόλουθη συνταγή για vegan τούρτα

σπανάκι με κοτόπουλο

Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το

Scroll to Top