ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι λευκό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 2 – 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βράζετε για 30 – 40 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσει καλά 1 κιλό κατεψυγμένο χταπόδι με 1 φλιτζάνι νερό και το ξύδι .
  • Αν το χταπόδι είναι φρέσκο θα χρειαστεί περίπου ½ ώρα περισσότερο βράσιμο. Μόλις βράσει, κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα αχνίζετε με λίγο νερό τα κρεμμύδια, μετά από 3 λεπτά προσθέτετε και τα πράσα σε χοντρά κομμάτια  και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζετε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χταπόδι.

 

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα από κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ ( για 4 μερίδες ) : 500 γρ. ταλιατέλες 1 μέτριο κουνουπίδι 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. τριμμένο αποξηραμένο κρεμμύδι 40 γρ. διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένετε το κουνουπίδι καλά, το καθαρίζετε και κρατάτε μόνο τα μπουκετάκια . Βράζετε σε αλατισμένο νερό για

Χούμους από ξηρούς καρπούς

Χούμους από ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ : 1 ½ κούπας ανάλατα κάσιους ή μακαντέμια 1/3 κούπας νερό 1 κ.γ. πάπρικα 1 πιπεριά φλωρίνης αλάτι πιπέρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ελαφρύ κρεμώδες μείγμα.  

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

Γιαούρτι με ταχίνι και κακάο

ΥΛΙΚΑ : 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κ.σ. ταχίνι με κακάο 1 κ.γ. λιναρόσπορο 3 – 4 φέτες πορτοκαλιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε σε ένα μπολ.  

Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα

Υλικά που θα χρειαστείτε Εκτέλεση Τοποθετούμε το γάλα μαζί με το μέλι σε κατσαρόλα να ζεσταθούν και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω την κανέλλα και την βανίλια. Extra tip

Κύλιση στην κορυφή