ΥΛΙΚΑ : ( για 4 μερίδες )
- 1 κιλό χταπόδι
- 600 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι ξύδι λευκό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 2 – 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βράζετε για 30 – 40 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσει καλά 1 κιλό κατεψυγμένο χταπόδι με 1 φλιτζάνι νερό και το ξύδι .
- Αν το χταπόδι είναι φρέσκο θα χρειαστεί περίπου ½ ώρα περισσότερο βράσιμο. Μόλις βράσει, κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα αχνίζετε με λίγο νερό τα κρεμμύδια, μετά από 3 λεπτά προσθέτετε και τα πράσα σε χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζετε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Πέντε λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό προσθέτετε το ελαιόλαδο και το χταπόδι.