Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

γιαούρτι αμυγδάλου

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά.

Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το γιαούρτι αμυγδάλου

  • 750ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 60ml μεταλλικό νερό
  • 2 κουταλίες της σούπας άγαρ-άγαρ σε σκόνη
  • 1 κάψουλα προβιοτικών
  • 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • 3 κουταλίες της σούπας τριμένο αμύγδαλο

Πώς να ετοιμάσετε το γιαούρτι αμυγδάλου

Βάζουμε σε ένα μπολ το άγαρ-άγαρ με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ταυτόχρονα, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Προσθέτουμε το μείγμα του άγαρ άγαρ στο κατσαρολάκι με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άγαρ άγαρ. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε με μια μαρίς μέχρι να πιάσει το μείγμα τους 45οC. Aνοίγουμε την κάψουλα και την ρίχνουμε το περιεχόμενό της στο μείγμα με το ρόφημα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μοιράζουμε σε πήλινα ή πυρίμαχα μπολ το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και τα μεταφέρουμε στον φούρνο όπου τα αφήνουμε για 4 ώρες στους 50οC.

Aφαιρούμε τα μπολ από τον φούρνο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει. Αφρατεύουμε το γιαούρτι στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρουμε με φέτες από ακτίνιδιο, κανέλλα και τριμμένο αμύγδαλο.

Κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και συντηρούμε έως 6 ημέρες στο ψυγείο.

Δείτε όλες τις συνταγές

Σας άρεσε η συνταγή για το γιαούρτι αμυγδάλου; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπανάκι με γαρίδες

Γαρίδες με σπανάκι και πλιγούρι

Οι γαρίδες με σπανάκι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό και πεντανόστιμο πιάτο που μαζί με το πλιγούρι δημιουργούν έναν τέλειο διατροφικό συνδυασμό. Πρόκεται για μια πανάρχαια συνταγή που προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου στην οποία ευδοκιμούν και τα δύο βασικά συστατικά της. Γαρίδες με σπανάκι, ένας ενεργειακός & θρεπτικός δυναμίτης Οι γαρίδες είναι μια εξαιρετική

ταμπουλέ

Ταμπουλέ

Το ταμπουλέ είναι μια εξαιρετικά δροσερή πρόταση σαλάτας που θα σας προσφέρει μια πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Φυλλάσεται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και το εντυπωσιακό είναι πως θα το βρείτε πολύ πιο εύγευστο την δεύτερη ημέρα! Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο για έξτρα γεύση. Πλιγούρι, η

κρέπες για παιδιά

Κρέπες για παιδιά

Θέλετε να φτιάξετε κρέπες για παιδιά και σας απασχολεί το πώς θα φτιάξετε την βάση; Σας έχουμε την λύση! Δεν υπάρχει μικρός η μεγάλος που να μην ακούει την λέξη κρέπα και να μην νιώθει ωραία. Στην Γαλλία, οι κρέπες λογίζονται ως εθνικό έδεσμα και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τις λατρεύουν. Γλυκιά ή

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα ενδιάμεσα γεύματα έχουν μεγάλη σημασία στην καθημερινή μας διατροφή. Η πολύωρη ασιτία προκαλεί υπογλυκαιμία και όποτε γίνεται αυτό, έχουμε συνήθως την τάση να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής στο επόμενο μας γεύμα όποτε και να είναι αυτό. Είτε

Scroll to Top