Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

γιαούρτι αμυγδάλου

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά.

Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το γιαούρτι αμυγδάλου

  • 750ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 60ml μεταλλικό νερό
  • 2 κουταλίες της σούπας άγαρ-άγαρ σε σκόνη
  • 1 κάψουλα προβιοτικών
  • 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • 3 κουταλίες της σούπας τριμένο αμύγδαλο

Πώς να ετοιμάσετε το γιαούρτι αμυγδάλου

Βάζουμε σε ένα μπολ το άγαρ-άγαρ με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ταυτόχρονα, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Προσθέτουμε το μείγμα του άγαρ άγαρ στο κατσαρολάκι με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άγαρ άγαρ. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε με μια μαρίς μέχρι να πιάσει το μείγμα τους 45οC. Aνοίγουμε την κάψουλα και την ρίχνουμε το περιεχόμενό της στο μείγμα με το ρόφημα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μοιράζουμε σε πήλινα ή πυρίμαχα μπολ το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και τα μεταφέρουμε στον φούρνο όπου τα αφήνουμε για 4 ώρες στους 50οC.

Aφαιρούμε τα μπολ από τον φούρνο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει. Αφρατεύουμε το γιαούρτι στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρουμε με φέτες από ακτίνιδιο, κανέλλα και τριμμένο αμύγδαλο.

Κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και συντηρούμε έως 6 ημέρες στο ψυγείο.

Δείτε όλες τις συνταγές

Σας άρεσε η συνταγή για το γιαούρτι αμυγδάλου; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Η μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή μαρμελάδα που όλοι γνωρίζουμε. Οι λατρεμένες σε όλους μας μαρμελάδες, σίγουρα μας φέρνουν εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια όπου με ανυπομονησία περιμέναμε να μας ετοιμάσει η γιαγιά τις φέτες μας. Η γεύση ήταν φανταστική, αλλά η μαρμελάδα περιείχε πολύ ζάχαρη. Όλοι

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Το Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κέικ που μπορείς να βρεις. Θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φάνε τα παιδιά παντζάρια. Η ετοιμασία του δεν είναι δύσκολη και η γεύση του θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Παντζάρι το ευεργετικό Τα παντζάρια αναφέρονται

Μπάρες με Κράνμπερι

Μπάρες με Κράνμπερι

Οι μπάρες με Κράνμπερι είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όσους θέλουν να προσφέρουν στον οργανισμό τους ενέργεια. Η άσκηση βασίζεται στην καύση υδατανθράκων και ο ρόλος τους είναι σπουδαίος στην αθλητική απόδοση. Συνεπώς, η κατανάλωση τους πριν την προπόνηση βοηθά στην διατήρηση αλλά και την αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Η συνταγή για τις μπάρες με

Κέικ χαρουπιού

Κέικ χαρουπιού χωρίς ζάχαρη

Το κέικ χαρουπιού είναι μια γευστική και εξαιρετικά υγιεινή επιλογή όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα γλυκό και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον εαυτό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και το σίγουρο είναι ότι η γεύση του θα σας αποζημιώσει. Το χαρούπι και τα οφέλη του Η χαρουπιά ευδοκιμεί σε όλη

Scroll to Top