Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά.
Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.
Υλικά που θα χρειαστείτε για το γιαούρτι αμυγδάλου
- 750ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 60ml μεταλλικό νερό
- 2 κουταλίες της σούπας άγαρ-άγαρ σε σκόνη
- 1 κάψουλα προβιοτικών
- 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
- 1 πρέζα κανέλλα
- 3 κουταλίες της σούπας τριμένο αμύγδαλο
Πώς να ετοιμάσετε το γιαούρτι αμυγδάλου
Βάζουμε σε ένα μπολ το άγαρ-άγαρ με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ταυτόχρονα, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Προσθέτουμε το μείγμα του άγαρ άγαρ στο κατσαρολάκι με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άγαρ άγαρ. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με μια μαρίς μέχρι να πιάσει το μείγμα τους 45οC. Aνοίγουμε την κάψουλα και την ρίχνουμε το περιεχόμενό της στο μείγμα με το ρόφημα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μοιράζουμε σε πήλινα ή πυρίμαχα μπολ το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και τα μεταφέρουμε στον φούρνο όπου τα αφήνουμε για 4 ώρες στους 50οC.
Aφαιρούμε τα μπολ από τον φούρνο και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξει. Αφρατεύουμε το γιαούρτι στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρουμε με φέτες από ακτίνιδιο, κανέλλα και τριμμένο αμύγδαλο.
Κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και συντηρούμε έως 6 ημέρες στο ψυγείο.
Δείτε όλες τις συνταγές
Σας άρεσε η συνταγή για το γιαούρτι αμυγδάλου; Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!