Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι.

Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους.

Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα που είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τον οργανισμό και ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία.

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού λοιπόν για να γλυκαθούμε και να γλυκάνουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 100 γραμμάρια φουντούκια
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο ή χαρουπόμελο
  • 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia κοπανισμένους
  • ¼ φλυτζάνι φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας

Πώς να φτιάξετε την σπιτική πραλίνα

Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ στο δυνατό μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.

Αποθηκεύουμε την πραλίνα στο ψυγείο για να την σερβίρουμε αργότερα δροσερή στους αγαπημένους μας!

Δείτε όλες τις συνταγές

Σας άρεσε η συνταγή για την σπιτική πραλίνα φουντουκιού;

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες έξυπνες προτάσεις για το τραπέζι σας, επισκεφθείτε την ενότητα συνταγές, όπου σας περιμένουν πολλές πρωτότυπες και εύκολες στην προετοιμασία ιδέες!

Κοινοποιήστε:

Διαβάστε ακόμα

Σχετικές συνταγές

σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα που οποιοσδήποτε μπορεί να ετοιμάσει με ευκολία στο σπίτι. Τα φουντούκια είναι ένας ιδιαίτερα ωφέλιμος καρπός που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου. Έχουν Ασιατική προέλευση αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές ηπείρους. Μάλιστα, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και μάλιστα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και

γιαούρτι αμυγδάλου

Γιαούρτι αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Το γιαούρτι αμυγδάλου αποτελεί μια περισσότερο υγιεινή και εναλλακτική πρόταση του κλασικού γιαουρτιού που προσφέρει περισσότερη νοστιμιά. Είναι μια πρόταση που έχει μηδενική περιεκτικότητα σε λακτόζη την ίδια στιγμή που μας παρέχει ω3 λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν χορτοφαγική ή

vegan τούρτα σοκολάτα

Vegan τούρτα σοκολάτα

Συνταγή για vegan τούρτα σοκολάτα με ξηρούς καρπούς που θα αγαπήσουν όλοι ανεξαιρέτως τις διατροφικές τους προτιμήσεις! Οι τούρτες είναι ένας κλασικός και αγαπημένος γλυκός πειρασμός που συνοδεύει γιορτές και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε αποκλείσει τις τροφές ζωικής προέλευσης από την διατροφή μας; Η ακόλουθη συνταγή για vegan τούρτα

σπανάκι με κοτόπουλο

Σπανάκι με κοτόπουλο

Πεντανόστιμο σπανάκι με κοτόπουλο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι ένα πολύτιμο πράσινο λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει σίδηρο (ποιός δεν θυμάται τον θρυλικό Ποπάυ που έτρωγε σπανάκι για να γινει δυνατός;), βιταμίνη C που ενισχύει το

Scroll to Top